Brownies

Ingrediënten

  • 1 + ¼ cup bloem (162 gram) 
  • 1 theel. zout 
  • 2 eetl. cacaopoeder 
  • 220 gram donkere chocolade (chopped)
  • 1 cup ongezouten boter (240 gram)
  • 1 theel. instant espresso poeder 
  • 1 + ½ cup suiker (300 gram)
  • ½ cup lichtbruine suiker (180 gram)
  • 5 eieren 
  • 2 theel. vanille extract 


Instructies

Verwarm de oven op 175 graden en vet een brownie bakblik (33x23 cm) in met boter. Leg hier ovenpapier op. 


Meng in een middelgrote schaal de bloem, het zout en de cacaopoeder. 


Doe de chocolade, boter (in blokjes) en het espressopoeder in een grote glazen schaal en verwarm deze au bain marie. Roer af en toe, tot alles volledig is gesmolten. 


Zet het vuur uit (wel op het pannetje met water laten staan) en voeg de suiker en de bruine suiker toe. Met een garde mix je tot alles goed is opgenomen. Vervolgens haal je de schaal van de pan en laat je het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. 


Voeg 3 eieren toe aan het chocolademengsel en mix met een garde tot alles opgenomen is. Vervolgens voeg je ook de andere 2 eieren toe en meng je dit ook weer tot het is opgenomen. Voeg het vanille extract toe en roer nog even.
Let op: niet te veel roeren


Sprinkel het bloemmengsel over het chocolademengsel en roer dit met een rubber spatel. Het bloemmengsel vouw je door het chocolademengsel tot er nog een klein beetje van het bloemmengsel zichtbaar is. 


Vervolgens doe je het beslag in het brownie bakblik en maak de bovenkant glad met de spatel. 


Bak de brownies af in het midden van de oven voor 30 min. Na 15 min draai je het blik nog even om. De brownies zijn klaar als er nog maar een paar vochtige kruimels aan een tandenstoker blijven hangen. 


Laat de brownies volledig afkoelen voor je ze uit het bakblik haalt.