Orzo met Kip, Spinazie & Spekjes

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 kipfilets (ongeveer 600 tot 800 gram)
  • 250 gram champignons
  • 200 gram verse, gewassen spinazie
  • 250 orzo
  • 2 tot 3 eetlepels Creme Fraiche light
  • 2 bouillonblokjes (kip)
  • Paprikapoeder (gerookt)
  • Cayennepeper
  • Pancetta of spekjes
  • Gran Padano


Tip: lekker met focaccia/kaas uienstokbrood


Instructies

Bak de spekblokjes of de pancetta uit, schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenrol. Laat het vet in de pan.


Snipper de ui en de knoflook en bak in dezelfde pan in olie met een beetje bakboter.


Snijd de champignon in plakjes en bak dit mee.


Snijd de kipfilet in blokjes en bak aan in de pan. Voeg flink wat van de kruiden toe (naar smaak)


Vervolgens voeg je de orzo toe met 1 liter water en de bouillonblokjes. Zet het vuur flink hoog en blijf het door roeren.


Snijd de spinazie in reepjes en voeg dit toe aan de pan. Voeg ook de creme fraiche erdoor.


Als laatste voeg je er naar smaak nog de Gran Padano aan toe en dan kun je opdienen!