Pasta Chicken Alfredo

Ingrediënten (4 personen)

  • 350 gram jasmijn rijst (of basmati rijst)
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 0,5 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram diepvrieserwten
  • 150 gram wortel
  • 2 eieren
  • 1 theel. sesamolie
  • 3 eetl. sojasaus
  • Bosui


Tip: lekker met sate, kroepoek & verse pindasaus

Instructies

Snijd de champignons in plakjes en de kip in kleine blokjes. Verwarm boter in de pan en sauteer de champignons.

250 gram


Kruid de stukjes kip met peper, zout en eventueel cayenne peper. Haal de stukjes champignons uit de pan en zet ze opzij. Bak in dezelfde pan de kipstukjes aan.

2 kipfilets


Haal de kipstukjes uit de pan en voeg de slagroom toe aan dezelfde pan. Voeg zout naar smaak toe en laat goed doorkoken. Ondertussen kun je de Gran Padano raspen. Voeg dit later ook toe aan de slagroom en roer goed door.

100


Voeg de rijst toe en bak alles goed door (zo'n 2-3 min.).


Daarna doe je ook diepvrieserwten toe en bak goed door. Als de rijst een kleur begint te krijgen, zet je het vuur wat zachter. Maak een gat in de rijst en breek hier de eieren in. Roer deze direct in het midden van de pan (totdat het een beetje roerei wordt) en voeg er steeds wat van het rijstmengsel aan toe.

2 eieren


In een apart schaaltje meng je de sojasaus & de sesamolie samen en giet dit over de rijst. Zorg dat alles weer goed gemengd is.

1 theel. sesamolie

3 eetl. sojasaus


Verdeel de rijst over de borden en snijd de bosui in ringen. Verdeel over de borden (naar smaak).