Tiramisu

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram slagroom
  • 2 eetl. kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 pak lange vingers
  • Flinke scheut Amaretto
  • 2 kopjes espresso
  • Cacaopoeder


Instructies

Splits de eieren en kloppen de eiwitten stijf.


In een andere kom klop je de slagroom stijf.


In een derde kom meng je het eigeel, de suikers & mascarpone. Hier schep je de slagroom voorzichtig doorheen. Als alles gemengd is, schep je hier het eiwit voorzichtig doorheen. Zorg ervoor dat het mengsel stevig en luchtig blijft.


Meng de Amaretto & de espresso in een laag schaaltje. Doop hier de lange vingers voor de helft in (met de suikerlaag) en leg deze in een platte schaal, zodat een lag bedekt is.


Schep hier een laag van het mascarpone mengsel op.


Herhaal dit nog een keer en eindig met een laag mascarpone. Zet in de koelkast (minimaal 2 uur) en strooi net voor je het gaat eten een laag cacaopoeder eroverheen.