Vanille Roomijs

Ingrediënten (6-8 bollen)

  • 1 vanillestokjes
  • 300 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 4 eierdooiers
  • 110 gram suiker


Tip: maak de custard een dag van tevoren, zodat deze een nacht in de koelkast kan opstijven.


Instructies

Schenk de melk en de slagroom in een pan en schraap het vanillestokje uit. Voeg het merg samen met het stokje in de de pan en verwarm het mengsel tot het kookt.


Klop de eierdooiers kort los met de suiker.


Schenk het melkmengsel al roerend over het eimengsel (het liefst in etappes). Haal de vanillestokjes uit het mengsel en schenk alles terug in de pan.


Verwarm het mengsel op laag vuur en met voortdurend roeren tot 80 graden.


Schenk het mengsel in een bak en zet dit afgesloten een nacht in de koelkast.


Draai vervolgens het ijs.


Bewaartip: Doe het ijs in een lage bak. Bedek het ijs met plasticfolie (druk ook aan) en vervolgens met een deksel.